Per toerbeurt draaien seniorleden vanaf het jaar waarin zij 18 worden 3 bardiensten per jaar (verplicht) zodat we elkaar als leden van een drankje kunnen voorzien en de gezelligheid kunnen bieden na een wedstrijd. Omdat het niet commercieel is kunnen we de barprijzen bovendien laag houden.

Voordat je een bardienst gaat draaien is het belangrijk (ben je volgens de wet verplicht) de IVA-cursus met goed gevolg te hebben doorlopen. Via www.nocnsf.nl/iva kan je dit doen. De cursus wordt afgesloten met een zelflerende toets. Je kan de toets zoveel keren doen als nodig. Na het succesvol afronden krijg je een digitaal certificaat. Het verkregen certificaat moet gedeeld worden met de clubhuiscommissie. Dat kan d.m.v. opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een afgedrukte exemplaar meenemen naar het clubhuis.

In het clubhuis achter boven de bar staan 3 mappen waarin alle informatie over de bardienst is terug te vinden. Op de rug van de mappen staat ’Handleiding voor bardienst ’, Allergenen’ en ‘logboek’. In het logboek plaats je je handtekening achter je naam, na afloop van de bardienst.

Vanaf 1 februari tot 1 april heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor bardiensten.

Let OP: Bij het niet nakomen van de inschrijving bardienst voor 1 april wordt een boete opgelegd van €25,-- per bardienst. Zorg er dus voor dat je je bardienst tijdig invult.
De barboete zal vanuit het bestuur per post worden verstuurd.

Inschrijven op bardiensten

Om je in te schrijven voor een bardienst gaat je als volgt te werk: of je gaat naar de webpagina van mijn.knltb.club of je doet het met de KNLTB.Club.APP.

Je logt in onder gebruikmaking van je KNLTB bondsnummer en wachtwoord. De inloggegevens zijn in jouw bezit. Eventueel kan je via wachtwoord vergeten, een nieuw wachtwoord instellen of anders via een mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een nieuwe uitnodiging vragen.

Wanneer je ingelogd bent via de website, kies je voor “Bardienst” en dan krijgt je het bardiensttrooster te zien. Dit op maandbasis gebouwde overzicht bevat bardiensten. Groene bardiensten zijn vrij, witte bardiensten zijn volgeboekt.

Je zoekt een groene bardienst, die je uitkomt, klikt daarop. Er verschijnt een venster met detailinformatie over de betreffende bardienst. Wilt u deze bardienst definitief maken, druk dan op de blauwe knop “Inplannen”. Er komt nu een popup venster ter bevestiging. Vervolgens doet u hetzelfde voor de volgende bardiensten.

Wanneer je ingelogd bent via de KNLTB Club app, kies je tabblad Club en dan onderaan de dienstenplanner. Je krijgt dan het bardiensttrooster te zien voor een dag, standaard vandaag, en kan bovenin de juiste datum kiezen of rechtsboven een kalender openen om een datum te kiezen.


De bardienstplanner is 24 uur per dag beschikbaar. De inschrijfperiode voor het gehele seizoen (1 april t/m 31 oktober), dat zijn 3 bardiensten, is vanaf 1 februari tot 1 april. Wij raden je aan om niet lang te wachten met het vastleggen van je diensten aangezien het principe geldt: Wie het eerst komt……..Ter herinnering aan je bardiensten krijg je 1 week en 1 dag vóór de door jezelf gekozen bardienst een email.

Interessante bardiensten zijn ; Vermeulen Open Bentlanden, clubkampioenschappen, competitiedagen etc. Kijk in jaarkalender op de BTC website voor de geplande activiteiten

Eventueel kan je via wachtwoord vergeten, een nieuw wachtwoord instellen of anders via een mail aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een nieuwe uitnodiging vragen.

Wijzigen van bardiensten

Wanneer je 3 bardiensten hebt gepland en je wil 1 van de drie veranderen, kan dat op de volgende wijze:

  1. Plan een vierde bardienst in. (je hebt aan je verplichtingen voldaan met 3 bardienst (9 punten) dus kan je daarna 1 bardienst van jezelf verwijderen)
  2. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij verwijderen de bardienst die je verkeerd hebt gepland (Er zijn dus nog steeds drie bardiensten voor je).
  3. Bovenstaande moet wel gebeuren in ieder geval 14 dagen voor de te verwijderen bardienst.
  4. Wanneer het binnen 14 dagen is, moet je zelf voor een vervanger zorgen.

Afkopen van een bardienst

Het is mogelijk om een bardienst af te kopen. Dit kan alleen voor start van het seizoen. Dus voor 1 april. De kosten zijn € 25,-- per Bardienst. Het formulier voor afkopen kan je downloaden via BTC lidmaatschap op de BTC-website.

NB Mocht één en ander niet lukken dan kunt u voor telefonische ondersteuning bellen met Marianne Rusch / Wouter van der Garde  (079) 3319109 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.