Bestuur

Het Dagelijks Bestuur bestaande uit voorzitster, penningmeester en bestuursecretaris vormt in combinatie met de commissievoorzitters het “Bestuur”.

Het Bestuur bestaat uit 7 leden die stemrecht hebben binnen de bestuursvergadering.

Doordat de commissievoorzitters zitting hebben in het algemeen bestuur zijn de communicatielijnen kort en is iedereen op de hoogte van wat er speelt binnen de vereniging.

De volgende commissies zijn binnen BTC aktief:

Het Bestuur wenst u een gezellige, langdurige en sportieve tijd toe op onze tennisvereniging.

Het Bestuur behandelt de volgende onderwerpen:

Beste leden,

Afgelopen maand zullen jullie overspoeld zijn met mail en brieven van bedrijven en verenigingen over de wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 ingaat. De kranten staan er vol van en ook Benthuizer Tennis Club ontkomt niet aan deze nieuwe regelgeving

Als vereniging gebaseerd op vrijwilligers, is het niet eenvoudig om dit op te pakken en daarvoor de tijd te vinden. Liever organiseren we leuke activiteiten. Hierdoor zijn we als club en bestuur nog niet klaar om alles conform wetgeving geregeld te hebben. Natuurlijk gaan we secuur om met uw persoonsgegevens.

Gelukkig krijgen we hulp van de KNLTB en zijn er steeds meer voorbeelden beschikbaar op internet of als persoonlijk voorbeeld in het dagelijks leven.

Onze secretaris, Hans van der Weide en TC/ICT voorzitter, Mike Reumer, zijn begin dit jaar begonnen met het inventariseren van alle risico’s en acties die genomen moeten worden. De eerste aanpassingen in de club zijn al gedaan:

  • Gestart met alle archieven te digitaliseren en te centraliseren in een cloud omgeving en niet meer thuis bij een vrijwilliger
  • Uitzoeken welke gegevens we vastleggen en waarom
  • Secretaris van BTC wordt de Functionaris voor gegevensbescherming en is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aanpassen van de inschrijfformulieren voor nieuwe leden

Het bestuur heeft besloten om niet opnieuw toestemming te vragen aan alle leden voor het registreren van de persoonsgegevens.

Wel zijn we aan het onderzoeken hoe we jaarlijks de vastgelegde gegevens kunnen laten controleren bij de leden met daarbij of toestemming is gegeven voor de nieuwsbrief, automatische incasso en afkoop bardienst.
We zullen later dit jaar informeren welke gegevens we vastleggen, wat daarmee wordt gedaan en hoe lang deze bewaard worden. Dit zal worden gepubliceerd in ons nieuwe concept privacy reglement. Dit is nu nog leeg en wordt de komende maanden aangevuld met nieuwe regels.

Een belangrijk aandachtspunt is dat je als lid van BTC ook automatisch lid wordt van de KNLTB en daar ook je persoonsgegevens bekend zijn.
Een belangrijk verschil met BTC is dat de KNLTB in hun ledenvergadering heeft besloten dat deze gegevens ook doorgegeven worden aan hun sponsoren (meer info op KNLTB website privacy en gedetailleerde uitleg). De KNLTB leden raad heeft besloten dat dit geldt voor alle leden en dat je je moet afmelden ipv toestemming moet geven. Afmelden kan via dit formulier.
Heb je vragen over je persoongegevens voor de KNLTB dan kan je deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle vragen over privacy bij BTC (en KNLTB) of verzoek tot verwijderen, kunnen worden gesteld via dit formulier of aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verzoeken om ledengegevens in te zien of veranderen, graag deze sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je helpen of heb je verbeterpunten dan horen we dat ook graag, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We houden de leden op de hoogte van de voortgang.

Het bestuur

 

Benthuizer TennisClub heeft met veel teams zowel jeugd als senioren meegedaan aan de KNLTB voorjaarscompetitie. BTC kan na de voorjaarscompetitie twee senior kampioenen verwelkomen:

  • Vrijdagvond Benthuizer 1 met Eugene Witjes (c), Hans Guijken, Ben Bakker, Jaap van der Heijden en Erik Bijl
  • Zaterdag Benthuizer 3 met Michel Heetman (c), Erwin Spaans, Tim de Wit, Ron van Huis en Mark Bijsterbosch.

Benthuizen Tennisclub wil ze hierbij van harte feliciteren met het behalen van het kampioenschap en de andere teams bedanken voor hun strijd.

In het najaar zal de volgende competitie beginnen en zullen vele jeugd en senior teams weer gaan strijden voor het kampioenschap.

De gehele TC

We willen alle Rabobank leden hartelijk danken voor hun stem op onze Benthuizer TennisClub.
Dankzij de stemmen hebben we een mooi bedrag ontvangen van de Rabobank, ad 710,00 euro.
 
 
Hiervoor gaan we de banken tussen de banen vervangen. Met een aantal mensen gaan we iets uitzoeken wat mooi op die plek past. Als er mensen zijn die ons kunnen helpen met een idee, laat het ons weten!
 
Hartelijke dank Rabobank en hun leden.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur

De opkomst van de algemene ledenvergadering was redelijk op woensdag 14 februari 2018.

In de vergadering heeft de kascontrole zijn goedkeuring gegeven over de jaarrekening en de onderliggende administratie van 2017. De begroting voor 2018, de contributie voor 2019 en de vernieuwde statuten en huishoudelijk reglement zijn goedgekeurd door de leden.

Wouter van de Garde heeft een uurtje stoeien met het ballenkanon gewonnen.

Het gehele concept verslag staat hier.

Secretaris Hans van der Weide

Beste leden,

Het nieuwe tennisseizoen komt eraan en de pasjes zijn inmiddels binnen.

Een nieuw seizoen wil ook zeggen dat het weer tijd wordt voor het innen van de contributie en dat staat gepland voor de laatste week van maart voor diegenen die een machtiging voor automatische incasso hebben afgegeven.

De overige leden kunnen rond dezelfde periode een factuur tegemoet zien.

Na ontvangst van de betaling van de contributie kunnen de pasjes opgehaald worden in het clubhuis.

Wij wensen jullie alvast een fijn tennisseizoen.

De clubfund actie van Supermarkt Plus Verheul en BTC is afgerond. Er is een mooi bedrag door jullie allemaal gespaard en van de sponsors gekregen. In totaal is er 474,25 euro opgebracht door deze mooie actie.

As vrijdag 8 juni is er bij Plus Verheul de afsluiting van de clubfund actie met overhandiging van de cheque.

De bestellingen kunnen worden opgehaald bij Plus Verheul 9-6-2018 tot en met 13-6-2018.

Alle leden die iets besteld hebben, ontvangen 2 dagen voor de ophaaldatum per mail een “ophaalbewijs” en nadere informatie.

Foto's van de leuke actie staan in het fotoalbum Clubfund 2018. Er staan nieuwe foto's van de overhandiging van de cheque.

 

De volgende sponsors steunen deze spaar actie

 - Hoofd sponsor

 - subsponsor

 - subsponsor

 - subsponsor

 - subsponsor

 

Subcategorieën