Bestuur

Het Dagelijks Bestuur bestaande uit voorzitster, penningmeester en bestuursecretaris vormt in combinatie met de commissievoorzitters het “Bestuur”.

Het Bestuur bestaat uit 7 leden die stemrecht hebben binnen de bestuursvergadering.

Doordat de commissievoorzitters zitting hebben in het algemeen bestuur zijn de communicatielijnen kort en is iedereen op de hoogte van wat er speelt binnen de vereniging.

De volgende commissies zijn binnen BTC aktief:

Het Bestuur wenst u een gezellige, langdurige en sportieve tijd toe op onze tennisvereniging.

Het Bestuur behandelt de volgende onderwerpen:

We hebben een aantal ouders en/of begeleiders nodig die onze jeugd kan helpen bij de clubkampioenschappen. De werkzaamheden zijn o.a.:

• Ontvangst kinderen in ons clubhuis
• Tellen bij de wedstrijden van kinderen die de stand nog niet kunnen bijhouden
• Noteren van de uitslagen

We willen proberen de wedstrijden tijdens de herfstvakantie van maandag 22/10 tot en met donderdag 25/10  te laten spelen. In deze periode hebben we de ondersteuning nodig. Wanneer er onvoldoende begeleiding is, kunnen de Jeugd clubkampioenschappen dit seizoen niet plaatsvinden.

Het aanmelden van begeleiding kan t/m 11 oktober 2018. Dit kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de Benthuizer Tennisclub, BTC, is na de zomervakantie de 2e seizoenshelft van start gegaan.
Afgelopen maanden hebben we al veel activiteiten voor jullie georganiseerd: Damesonderlingen, Herenonderlingen, Rackettrekken, 50+ eendagstoernooiClubkampioenschappen, is de laddercompetitie gestart en het Open Bentlanden toernooi achter de rug.

Voor de senioren staan de volgende activiteiten op het programma:

 • Rackettrekken blijft doorgaan op woensdagavond vanaf 19:30
  We hebben hiervoor een Whatsapp groep aangemaakt om iedereen te motiveren en deze heeft al 22 deelnemers. Aanmelden of meer informatie kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Najaarscompetitie start op 14 september met 10 teams die weer kampioen proberen te worden. Op zaterdag 2 september om 14:00 de competitie meeting gehouden met uitleg en wordt de ballen en formulieren uitgedeeld.
 • Damesonderlingen Voor-&Najaar en Herenonderlingen Voor&Najaar vervolgen op de zondagochtend met de finale op zondag 29/10
 • Damesonderlingen Winter en Herenonderlingen Winter op de zondagochtend van de maanden november tot en met maart wordt de inschrijving half september geopend
 • De ladders gaan door in het najaar en de winter met gezellige ladderavonden.
  Er is een ladder voor singles bijgekomen en we kunnen meer spelers gebruiken voor deze ladder. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

In september en oktober staat voor veel kinderen de K.N.L.T.B. najaarscompetitie of de World Tour op het programma. De jongste leden van BTC spelen in Tenniskids Rood en Oranje gedurende 5 zondagen hun wedstrijden tegen verenigingen in de regio.

Voor de jeugd staan begin oktober de clubkampioenschappen op het programma!

Kijk op de jaarkalender wanneer de activiteiten gepland staan. We hopen op veel deelnemers voor alle activiteiten en schrijf je snel in. 

Speciale lidmaatschapsactie!

Ook wel eens gedacht om te gaan tennissen?! Maar nog niet de stap gezet....dan is nu het moment!
BTC biedt een proeflidmaatschap aan t/m 31 december 2018 in combinatie met tennislessen verzorgt door Tennisschool Allard Schaap Tennisservice.

Voor de jeugd t/m 17 jaar betaalt u voor het proeflidmaatschap € 75,00, inclusief 10 tennislessen van 1 uur per week in een groep met 8 kinderen.

Het is natuurlijk ook een leuk idee, om je samen met je beste vriend of vriendin op te geven!

Voor volwassenen is de prijs van een proeflidmaatschap € 70,00. Voor het volgen van de tennislessen kunt u met Allard Schaap een afspraak maken voor series van 5, 10 of 20 lessen.

Bij dit lidmaatschap hoort een K.N.L.T.B. pas waarbij er in deze periode vrij van de banen gebruik kan worden gemaakt, wel dient er via het afhangsysteem een baan gereserveerd te worden. 

Aanmelden voor een proeflidmaatschap kan door een e-mail te sturen naar Allard Schaap: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zien u en jullie graag op ons tennispark tegemoet!

As. vrijdag 7 september houdt J&M VvE Beheer, een sponsor van BTC, een clinic op ons tennispark. Ze krijgen van Tennischool Allard Schaap eerst tennisles van 16:30-18:30 op 4 banen en spelen vanaf 19:00 - 22:00 een toernooi op baan 1 en 2.

Wij wensen ze veel tennis plezier.

 

Beste leden,

Afgelopen maand zullen jullie overspoeld zijn met mail en brieven van bedrijven en verenigingen over de wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 ingaat. De kranten staan er vol van en ook Benthuizer Tennis Club ontkomt niet aan deze nieuwe regelgeving

Als vereniging gebaseerd op vrijwilligers, is het niet eenvoudig om dit op te pakken en daarvoor de tijd te vinden. Liever organiseren we leuke activiteiten. Hierdoor zijn we als club en bestuur nog niet klaar om alles conform wetgeving geregeld te hebben. Natuurlijk gaan we secuur om met uw persoonsgegevens.

Gelukkig krijgen we hulp van de KNLTB en zijn er steeds meer voorbeelden beschikbaar op internet of als persoonlijk voorbeeld in het dagelijks leven.

Onze secretaris, Hans van der Weide en TC/ICT voorzitter, Mike Reumer, zijn begin dit jaar begonnen met het inventariseren van alle risico’s en acties die genomen moeten worden. De eerste aanpassingen in de club zijn al gedaan:

 • Gestart met alle archieven te digitaliseren en te centraliseren in een cloud omgeving en niet meer thuis bij een vrijwilliger
 • Uitzoeken welke gegevens we vastleggen en waarom
 • Secretaris van BTC wordt de Functionaris voor gegevensbescherming en is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Aanpassen van de inschrijfformulieren voor nieuwe leden

Het bestuur heeft besloten om niet opnieuw toestemming te vragen aan alle leden voor het registreren van de persoonsgegevens.

Wel zijn we aan het onderzoeken hoe we jaarlijks de vastgelegde gegevens kunnen laten controleren bij de leden met daarbij of toestemming is gegeven voor de nieuwsbrief, automatische incasso en afkoop bardienst.
We zullen later dit jaar informeren welke gegevens we vastleggen, wat daarmee wordt gedaan en hoe lang deze bewaard worden. Dit zal worden gepubliceerd in ons nieuwe concept privacy reglement. Dit is nu nog leeg en wordt de komende maanden aangevuld met nieuwe regels.

Een belangrijk aandachtspunt is dat je als lid van BTC ook automatisch lid wordt van de KNLTB en daar ook je persoonsgegevens bekend zijn.
Een belangrijk verschil met BTC is dat de KNLTB in hun ledenvergadering heeft besloten dat deze gegevens ook doorgegeven worden aan hun sponsoren (meer info op KNLTB website privacy en gedetailleerde uitleg). De KNLTB leden raad heeft besloten dat dit geldt voor alle leden en dat je je moet afmelden ipv toestemming moet geven. Afmelden kan via dit formulier.
Heb je vragen over je persoongegevens voor de KNLTB dan kan je deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle vragen over privacy bij BTC (en KNLTB) of verzoek tot verwijderen, kunnen worden gesteld via dit formulier of aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verzoeken om ledengegevens in te zien of veranderen, graag deze sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je helpen of heb je verbeterpunten dan horen we dat ook graag, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We houden de leden op de hoogte van de voortgang.

Het bestuur

 

Benthuizer TennisClub heeft met veel teams zowel jeugd als senioren meegedaan aan de KNLTB voorjaarscompetitie. BTC kan na de voorjaarscompetitie twee senior kampioenen verwelkomen:

 • Vrijdagvond Benthuizer 1 met Eugene Witjes (c), Hans Guijken, Ben Bakker, Jaap van der Heijden en Erik Bijl
 • Zaterdag Benthuizer 3 met Michel Heetman (c), Erwin Spaans, Tim de Wit, Ron van Huis en Mark Bijsterbosch.

Benthuizen Tennisclub wil ze hierbij van harte feliciteren met het behalen van het kampioenschap en de andere teams bedanken voor hun strijd.

In het najaar zal de volgende competitie beginnen en zullen vele jeugd en senior teams weer gaan strijden voor het kampioenschap.

De gehele TC

We willen alle Rabobank leden hartelijk danken voor hun stem op onze Benthuizer TennisClub.
Dankzij de stemmen hebben we een mooi bedrag ontvangen van de Rabobank, ad 710,00 euro.
 
 
Hiervoor gaan we de banken tussen de banen vervangen. Met een aantal mensen gaan we iets uitzoeken wat mooi op die plek past. Als er mensen zijn die ons kunnen helpen met een idee, laat het ons weten!
 
Hartelijke dank Rabobank en hun leden.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur

Subcategorieën