Bestuur

Het Dagelijks Bestuur bestaande uit voorzitter, penningmeester en secretaris vormt in combinatie met de commissievoorzitters het “Bestuur”.

Het Bestuur bestaat uit 7 leden die stemrecht hebben binnen de bestuursvergadering.

Doordat de commissievoorzitters zitting hebben in het algemeen bestuur zijn de communicatielijnen kort en is iedereen op de hoogte van wat er speelt binnen de vereniging.

De volgende commissies zijn binnen BTC actief:

Het Bestuur wenst u een gezellige, langdurige en sportieve tijd toe op onze tennisvereniging.

Het Bestuur behandelt de volgende onderwerpen:

Tijdens de Vermeulen Open Bentlanden werd in het bijzijn van de heer Dick Dusoswa, voorzitter van de Stichting Sport en Cultuur Benthuizen, de Led verlichting op het tennispark van BTC officieel in gebruik genomen. Samen met Aad Arens, voorzitter BTC werd de baanverlichting door een druk op de knop ingeschakeld.
De aanleg van de led verlichting werd mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van de Stichting Sport en Cultuur Benthuizen.
Met deze led verlichting heeft de tennisvereniging een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het tennispark.

De enquête over de renovatie van de banen 3 en 4 is alweer even geleden. De uitgebrachte stemmen moesten gecontroleerd worden op geldigheid, vandaar dat de uitslag even op zich heeft laten wachten.

Er zijn 62 stemmen uitgebracht, waarvan 2 stemmen dubbel waren zodat er uiteindelijk 60 geldige stemmen zijn uitgebracht.

Met 59 stemmen voor en 1 stem tegen is het voorstel voor de renovatie aangenomen, temeer daar niet-stemmers geacht werden akkoord te gaan met het voorstel.

Begin januari 2020 wordt een start gemaakt met de eerste werkzaamheden. Over de voortgang houden wij jullie uiteraard op de hoogte.

Het bestuur

Karen van Drimmelen (tennislerares TV Waddinxveen) en Allard Schaap (tennisleraar Benthuizer Tennisclub) hebben de K.N.L.T.B. opleiding tot Padeltrainer op 7 augustus 2019 met succes afgerond.

In mei 2019 zijn Karen en Allard met nog 7 andere tennisleraren gestart met de K.N.L.T.B. opleiding tot Padeltrainer bij T.C. Amstelpark in Amsterdam. De opleiding werd gegeven door nationaal topper en Nederlands Padel kampioen 2019 Uriël Maarsen. Uriël Maarsen doceerde ons op inspirerende wijze, in deze voor Nederland nog niet zo bekende racketsport.

Dat Padel een andere racketsport dan tennis is werd al snel duidelijk in deze opleiding. De techniek en tactiek verschillen nogal in vergelijking met tennis. Bij Padel speel je alleen dubbels, het speelveld is kleiner (10 x 20 meter). Er wordt gespeeld in een “kooicontructie” met glazen zij- en achterwanden. De bal mag via de wanden worden teruggespeeld, de rallys zijn dan ook langer dan de rallys bij tennis. 

De opleiding werd op 7 augustus j.l. afgerond met een “Proeve van Bekwaamheid” (examen in het lesgeven). Bram Meijer nam het examen af. Nationale topper en Nederlands kampioen Padel 2019 met Uriël Maarsen. 

Wellicht dat in de nabije toekomst ook op het tennispark van de Benthuizer Tennisclub Padelbanen gerealiseerd worden en dat Allard naast zijn tennislessen de “Tips en Tricks” van het Padellen aan de leden van BTC bijbrengt!

Er zijn diverse activiteiten om het aantal leden te laten stijgen, zoals streettennis en spreekbeurten op scholen.
Daarnaast willen we de huidige leden aanmoedigen om nieuwe leden te werven, zij zijn immers de beste ambassadeurs van BTC.

Leden die in 2019 een nieuw senior lid aanbrengen krijgen als tegenprestatie een “bar tegoed” van € 30,-- en voor het aanbrengen van een jeugdlid als tegenprestatie een “bar tegoed” van € 15,-- 

Voor deze actie gelden een aantal spelregels:

  • Op het inschrijvingsformulier moet duidelijk vermeld worden via welk lid men zich aanmeldt.
  • Het nieuwe lid mag in de voorgaande 2 jaar geen lid zijn geweest van BTC
  • Het lidmaatschap wordt aangegaan voor tenminste één kalenderjaar*
  • Na ontvangst van de contributie ontvangt de aanbrenger zijn/haar bar tegoed
  • Het bar tegoed is uitsluitend bedoeld voor het afrekenen aan de bar en niet inwisselbaar.

* Bij aanmelding na 1-6-2019 wordt het lidmaatschap voor 2020 verlengd en de contributie over 2019 wordt pro rata in rekening gebracht.

Donderdag 21/2 is de jaarlijkse herhaling cursus “reanimatie/AED” weer gegeven er hebben zich 15 personen opgegeven, helaas moesten we 1 persoon teleurstellen, daar 14 personen het maximum is voor 1 cursusleidster.
Het was weer een leerzame en leuke avond en hopen indien nodig een bijdrage te kunnen geven aan het redden van een leven.

 

Download de gratis Reanimatie App

            

Held game voor jeugd

We wensen je veel plezier met het spelen van de game!

            

 

Beste leden,

Het seizoen 2019 is weer begonnen. Als CC, JC en TC zijn we al volop bezig met het organiseren van de activiteiten voor 2019 en we hebben er veel zin in. De jaarkalender met alle activiteiten is gepubliceerd op de website.

Mocht iemand nog een leuk idee hebben voor een evenement, mee wil organiseren of helpen dan horen de CC via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., JC via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en TC via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat heel graag.

We wensen iedereen een sportief 2019.

Namens de CC, JC en TC

Marianne Rusch - Voorzitster Clubhuis
Manfred Rothfusz - Voorzitter JC
Mike Reumer - Voorzitter TC

Subcategorieën