Laddercompetitie

Beste deelnemers van de ladder,

De ladder gaat weer beginnen en jullie zijn allemaal weer ingeschreven met dezelfde teamindeling
Als je wilt wisselen van partner of niet meer mee doen, laat mij dan dan weten uiterlijk vrijdag 13 juli.
Mochten jullie nog andere deelnemers weten, motiveer hun dan om deel te nemen.

De eerste ladderavond wordt georganiseerd op vrijdag 27/7. De avond zal beginnen om 19:00. 
 
Graag vernemen we welke teams willen deelnemen, zodat we de wedstrijden kunnen plannen. Jullie kunnen tot maandagavond 23/7 inschrijven.
Geef eventueel ook een tijd aan vanaf wanneer je kan spelen.
Schrijf je in door een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Wij wensen iedereen heel veel speel plezier.

De organisatie is in handen van: Peter, Bradley en Mike

Dit jaar kan er weer meegedaan worden aan een Jeugd/Senior, enkel, Mix of dubbel ladder. We gaan vanaf 1 juli, na de clubkampioenschappen, beginnen met de ladders en deze zullen lopen tot maart 2019. 
De junior/senior ladder gaat ook door en in het verlengde van de ladder van de jeugdcommissie, zodat de junior spelers die overgegaan zijn naar de senioren samen met vader/moeder kunnen spelen tegen leeftijdgenoten. De junior moet 14 jaar of ouder zijn tot max 23 jaar.
Als er genoeg Heren en Dames dubbels zijn dan bekijken of we de Dubbel ladder gaan splitsen.
Voor de enkel ladder is er ook een whatsapp groep om te stimuleren om spontaan af te spreken. Je kan je zelf toevoegen door mobiel telefoonnummer te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De uiterste datum inschrijfdatum is vrijdag 13 juli, waarna de ladder volgorde bepaald gaat worden. Inschrijven na deze datum betekent onderaan beginnen.

Wie gaan de winnaars van afgelopen jaar verslaan:
 • Enkel ladder: Marius Alberts
 • Mix Ladder: Geraldine Semeleer en Archi Volborth
 • Dubbel Ladder: Erik Bijl en Eugene Witjes

Dit jaar hanteren we de piramide, we hopen hiermee dat we meer mogelijkheden creëren om tegenstanders uit te dagen en dus meer te tennissen. De opbouw is als volgt:

        1        
    2 3 4 5 6    
  7 8 9 10 11 12 13  
14 15 16 17 18 19 20 21 22

 

De bedoeling is dat een team 1 niveau boven of op hetzelfde niveau mag uitdagen, samen met de tegenstanders de wedstrijd plant, baan reserveert en de uitslag aan de organisatie doorgeeft. De laddercompetitie betekent dus veel zelfstandigheid en initiatief van de deelnemers.
De regels kan je lezen in het artikel: Uitleg laddercompetitie. Als je bovenaan de ladder staat of je wilt veel spelen dan mag je natuurlijk ook zelf initiatief nemen en teams onder je uitdagen.
Als een team niet gespeeld heeft in 1 maand dan zakt op de ranglijst t.o.v. al degenen die wel gespeeld hebben.

Aan het begin van de laddercompetitie zullen we een ladderavond organiseren op vrijdag 27/7. We zullen dan een uitleg geven over de laddercompetitie en kunnen teams of individuen zich nog inschrijven. We organiseren dan dat de eerste wedstrijden worden gespeeld.

De laatste vrijdagavond van de maand zal de vaste ladder avond worden. Kijk in de jaarkalender wanneer deze gepland zin. Er wordt dan georganiseerd dat het clubhuis geopend is voor een hapje en een drankje en worden de wedstrijden door de organisatie gepland.

Je kan je als Enkel, Mix en/of Dubbel team inschrijven. Als je geen partner hebt, dan zal de organisatie leden zonder partner aan elkaar voorstellen om teams te maken.
We gaan ervan uit dat de Jeugd/senior, Enkel, Mix en Dubbel teams van vorig jaar doorgaan met de ladder. Wil je stoppen of met een andere partner spelen, geef dat dan door aan de organisatie.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens: namen, telefoonnummers, emailaddressen en (team)foto.

De inschrijvingen voor de ladder staan gepubliceerd in Jeugd/Senior ladder, Enkel ladderDubbel ladder en Mix ladder. De deelnemers zullen nog worden ingedeeld conform de regels.

We hopen dat dit weer een enorm succes gaat worden.

TC

Regels

 • Je mag 1 niveau boven je eigen positie of op je eigen niveau uitdagen.
  Behalve voor de Jeugd/Senior ladder dat een poule vorm speelt en een ieder andere team kan uitdagen.
 • Samen met de tegenstander(s) en eventuele partner bepaal je een dag en tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld gaat worden (binnen 2 weken). De datum en tijdstip moeten gemeld worden aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Vanaf dat moment zijn alle spelers geblokkeerd en kunnen niet worden uitgedaagd door andere tegenstanders.
 • Je mag maximaal 2 ladder wedstrijdstrijden per week spelen.
 • De baan moet zelf gereserveerd worden via de KNLTB APP. Het is toegestaan om 1 keer door te hangen en dus 1,5 uur te reserveren.
  LET OP: Wees op tijd aanwezig om de reservering op het afhangbord te bevestigen, 15 minuten van te voren.
  Met doorhangen wordt bedoeld dat je eerst je eigen team reserveert op een baan op het eerste tijdstip en daarna het team dat je uitgedaagd hebt op het opvolgende tijdstip op dezelfde baan reserveert.
 • De wedstrijd kan niet gespeeld worden tijdens competities of andere geplande activiteiten bij BTC.
 • De laatste vrijdagavond van de maand is de vaste avond voor de ladder. Er wordt georganiseerd dat het clubhuis geopend is voor een drankje en een hapje voor of na de wedstrijd en de toeschouwers.
 • Zorg zelf voor minimaal 3 goede ballen (in principe de uitdager).
 • De wedstrijd gaat om 2 sets. Als het na twee sets gelijk is, wordt een tie break gespeeld (de partij die het eerst 7 punten haalt (met een verschil van twee punten), wint de tiebreak).
  De uitslag moet binnen 2 dagen gemeld worden aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). In principe door de winnaar.
 • Als de wedstrijd niet door kan gaan dan moeten de spelers een nieuwe speeldatum afspreken die binnen 1 week van de afgelaste wedstrijd valt. Of de spelers spreken af dat de wedstrijd wordt geannuleerd.
  De nieuwe datum of annulering moet worden doorgegeven aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 • Komt een of meer spelers niet opdagen op het afgesproken tijdstip zonder bericht dan wordt deze partij als verloren (6-0, 6-0) beschouwd.
 • Je mag niet direct dezelfde tegenstander(s) weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken of een andere ladderwedstrijd tussen zitten.
 • Als een team in 1 maand niet gespeeld heeft dan zakt deze op de ladder ten opzichte teams die wel gespeeld hebben in 1 maand.
 • Vakanties en blessures of niet willen spelen tijdens competitie graag doorgeven aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
  Als dit langer dan 2 weken is dan wordt je inactief aangegeven op de ladder en kan je niet uitgedaagd worden en tel je niet mee in het aantal posities voor uitdagen.
 • De ladder en de uitslagen worden gepubliceerd op de website.
 • Nieuwe deelnemers zullen onderaan de ladder worden toegevoegd. Voor de start van de ladder zullen nieuwe deelnemers gerangschikt worden op actuele speelsterkte ingedeeld en onderaan toegevoegd. Bij Mix en Dubbel wordt het gemiddelde van beide leden genomen.
 • De organisatie bemiddelt in discussies en neemt eventueel een besluit.

Dit is de Junior/Senior ladder voor juli 2018 - maart 2019

Deze is bijgewerkt tot 7/6/2018

Positie   Dame - Heer W G V Sets Games Wedstrijd
  Roxy Reumer - Mike Reumer            
  Matthijs Hamstra - Romano Hamstra            
  Michelle Witjes - Eugene Witjes            
  Inge Schipper - Lauris Schipper            
  Sara Bieshaar - Alex Bieshaar            

De jeugdspeler moet 14 jaar of ouder zijn en jonger dan 23 jaar.

Dit is de indeling van jeugd/senior-ladder voor juli 2017 - maart 2018. 
In deze ladder spelen we in poule vorm dus mag ieder team een ander team uitdagen om te spelen. 

Staat er bij wedstrijd een datum en nummer dan is het team al uitgedaagd en kan deze pas uitgedaagd worden als de wedstrijd gespeeld is. Staat er bij wedstrijd een periode dan is dit team geblesseerd of op vakantie en kan niet worden uitgedaagd.

Geplande/Gespeelde wedstrijden: 

Datum Mix uitdager - Mix Uitslag
    -    

Dit is de dubbel ladder voor juli 2018 - maart 2019

Deze is bijgewerkt tot 7/6/2018

Dames&Heren

        Erik/Eugene        
      Romano/Michel Pieter/Alex Fedor/Mike      
    Martin/Archi Eduard/Hans Lilian/Petra   Aad/André    
  Mirèl/Geraldine Carla/Marianne Tim/Hans Chris/Dick Ben/Hans Jaap/Paul Huibert/Herbert  
      Lauris/Erik    Wil/Karen       

 

Positie Foto  Heer - Heer L W G V Sets Games Wedstrijd
    Erik Bijl - Eugene Witjes              
  Romano Hamstra - Michel Jochems              
    Pieter Verhoek - Alex Reumer              
    Fedor Volborth - Mike Reumer              
    Martin Zuidersma - Archi Volborth              
    Eduard Kooijman - Hans van der Weide              
    Lilian van der Weide - Petra de Wit              
    Aad Arens - Andre Koster              
    Mirèl Peeman - Geraldine Semeleer              
  Carla Schouman - Marianne Rusch              
    Tim de Wit - Hans de Wit              
    Chris Bontekoe - Dick Bos              
    Ben Bakker - Hans Guijken              
    Jaap van der Kolk - Paul van Drimmelen              
    Hubert van Straalen - Herbert Bitter              
  Lauris Schipper - Erik Vogels              
    Wil van der Vliet - Karen van Drimmelen              


De lijst is gesorteerd op knltb ranking van vorig tennis seizoen en het gemiddelde van de partners wordt genomen. Nieuwe inschrijvingen na de start van de ladder worden onderaan toegevoegd.

Geplande/Gespeelde wedstrijden:

Datum Dubbel uitdager - Dubbel Uitslag
    -    

 

Dit is de mix ladder voor juli 2018 - maart 2019

Deze is bijgewerkt tot 7/6/2018

      Geraldine/Archi           
    Mandy/André Arina/Martin  Carla/Joost        
  Karen/Paul Marleen/Fedor Petra/Hans  Marianne/Wietse Linda/Erik      
   Joanne/Eugene   Carol/Mike   Chitra/Lauris      

 

Positie   Dame - Heer L W G V Sets Games Wedstrijd
    Geraldine Semeleer - Archi Volborth              
    Mandy van Duijn - André Koster              
  Arina v.d. Heijden Martin Zuidersma               
  Carla Schouman - Joost van der Meer              
  Karen van Drimmelen - Paul van Drimmelen              
  Marleen Tenniglo - Fedor Volborth              
    Petra de Wit - Hans de Wit              
  Marianne Rusch - Wietse Uitenbroek              
  Linda Jans - Erik Vogels              
  Joanne Williams - Eugene Witjes              
  Carol Hoareau - Mike Reumer              
  Chitra Bissesar - Lauris Schipper              


Dit is de indeling van mix-ladder voor juli 2018 - maart 2019. Bij de start van de ladder worden alle deelnemers gerangschikt op speelsterkte einde van het vorige jaar. Bij Mix en Dubbel wordt het gemiddelde van beide leden genomen. 

Staat er bij wedstrijd een datum en nummer dan is het team al uitgedaagd en kan deze pas uitgedaagd worden als de wedstrijd gespeeld is. Staat er bij wedstrijd een periode dan is dit team geblesseerd of op vakantie en kan niet worden uitgedaagd.

Geplande/Gespeelde wedstrijden:

Datum Mix uitdager - Mix Uitslag
    -