Activiteiten

Jubilarissen in het zonnetje gezet!

Op zondag 5 januari j.l. is ons jubileumjaar voorafgaand aan het Nieuwjaarstoernooi feestelijk geopend. Onze tennisvereniging is 50 jaar geleden, op 10 september 1970 opgericht en dat gaan we dit jaar groots vieren.

In 1970 zijn onze leden Rifka Krol, Sharida Imamdi, Mark Bijsterbosch, Paul Voorduin, Arthur Peeman en Xander Priem geboren.

De jubileumcommissie had de jubilarissen maar ook Arnold van der Zwet en Matty van Houten (leden van het eerste uur) uitgenodigd om bij de opening van het jubileumjaar aanwezig te zijn.
Ook aan de jeugd was gedacht!
De twee jongste leden van BTC, Femke Uitenbroek en Lars van der Meer waren er ook bij.

Zie foto's in ons fotoalbum.

Uit handen van Aad Arens kregen de jubilarissen, Arnold, Femke en Lars een leuk “tennis”cadeau en voor Matty was er een bloemetje.

Daarna gingen Rifka, Sharida, Mark, Paul, Arthur, Xander en Arnold de baan op, om geheel in stijl, met houten rackets een aantal rallys te slaan om zo ons jubileumjaar te openen!!!

Nieuwjaarstoernooi

Nadat er geproost was op een voor BTC bijzonder aankomend jaar ging het Nieuwjaarstoernooi van start. 16 koppels speelden onder goede weersomstandigheden leuke en spannende wedstrijdjes van 20 minuten. Tijdens de prijsuitreiking was er voor elk koppel een lekkere prijs, chocolade(melk), oliebollenmix....maar de mooiste prijs ging met Sebastiaan en Reinier Vollenga mee naar huis.

De wisselbeker mag bij Sebastiaan en Reinier een jaar op de schoorsteenmantel staan!!!
Gefeliciteerd!!!

Na het gezellige Nieuwjaarstoernooi staat op 16 februari het Snerttoernooi op de agenda!

Zet deze datum alvast in je agenda of telefoon!

Jubileumcommissie stelt zich voor....

10 SEPTEMBER 1970                BTC 50 JAAR                10 SEPTEMBER 2020

Op 10 september 1970, 50 jaar geleden werd onze tennisvereniging opgericht.

De eerste leden speelden op 2 gravelbanen, er was nog geen clubhuis, dat kwam enkele jaren later. Wat nu het materiaalhok is, was toen ons clubhuis, de Abri.
In de jaren daarna werd de vereniging uitgebreid met nog eens 2 (mateco) banen zodat we ook in de winter konden tennissen, daarna met een 5e (gravel) baan. Een ander clubhuis, verlichting op alle banen en werden de banen omgebouwd naar grasbanen.
Benthuizer tennis geschiedenis in het kort....

De jubileumcommissie, met Marianne Rush, Sandra Reumer, Femke Jochems, Marion Roozendaal, Jan Alberts, Aad Arens en Allard Schaap zijn eind vorig jaar voor het eerst samengekomen om plannen te maken om ons 50-jarig bestaan groots te gaan vieren.

SAVE THE DATE

Op donderdag 10 september 2020, de oprichtingsdag, zal het bestuur van BTC een receptie houden voor genodigden zoals sport- en tennisverenigingen, K.N.L.T.B., Gemeente Alphen aan den Rijn, sponsoren, oud bestuurders, etc.
Daarna, op zaterdag 12 september 2020 gaan we groots uitpakken met een “tennis”feest voor alle leden van BTC.

In de maandelijkse nieuwsbrieven worden jullie verder geïnformeerd over het programma van zaterdag 12 september 2020.

 Wie wil oude tennisballen voor zijn hond, sportvereniging of andere doelen?

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef je interesse aan.

Beste leden,

Afgelopen 14 juli 2019 heeft BTC een BBQ voor iedereen georganiseerd. Overdag werd er een toernooi gespeeld en in de namiddag een BBQ voor iedereen.
De uitslag is te bekijken onder lees meer. De winnaars zijn:

 • Jeugd: Lesly Goedraad/Mike Goedraad
 • Senioren: Hans Guijken/Michel Jochems 

De opkomst van zowel het toernooi als de BBQ was goed en de sfeer was gezellig. Ik wil alle vrijwilligers langs deze weg heel hartelijk bedanken voor hun inspanning. Ik kijk, samen met de overige bestuursleden, op een zeer geslaagde dag en een leuke afsluiting van het eerste gedeelte van het seizoen terug.

Ik wens iedereen een hele leuke vakantie, en zie jullie allemaal zo rond het Vermeulen Open Bentlanden toernooi weer in goede gezondheid weer terug. Vergeet je niet in te schrijven!!

Als ik dan toch één klein verbeterpuntje naar voren mag brengen, haal deze mensen uit het bardienstrooster, want op deze manier zetten zij echt niets om. 

Meer foto's in het fotoalbum.

Namens het hele bestuur,

Aad Arens
Voorzitter BTC

Dat was op een snikhete donderdag 23 mei de prijs van de ALV verloting voor Mirel Peeman. Gelukkig had zij Geraldine Semeleer ook gevraagd om mee te doen! 

Onder zomerse omstandigheden werden weer de basis technieken verbeterd en ingeslepen en was er zelfs nog tijd om een aantal spelsituaties te trainen. Al met al een leuke en zeer sportieve trainingssessie!!! 

Ook een uurtje met het ballenkanon trainen? Vraag het gerust aan Allard!

Gr. Allard

Gerelateerde afbeeldingSinds 17 januari 2019 is Benthuizer Tennis Club (BTC) naast de website en Facebook ook actief op Instagram. U kunt BTC volgen via https://www.instagram.com/benthuizertennis.club of via de Instagram app zoeken naar benthuizertennis.club

Net als op Facebook worden op Instagram foto’s gepost die over BTC en/of tennis gaan. Iedereen kan BTC op Instagram volgen (Instagram accounts die niet binnen het beleid van BTC passen worden geblokkeerd en kunnen BTC niet meer volgen). BTC zal haar Instagram volgers terug volgen, mits er aan één van de volgende punten wordt voldaan:

 • Het echte personen zijn en de taal voornamelijk Nederlands is

 • Het maatschappelijke accounts zijn (voorbeelden zijn goede doelen, gemeentes, scholen, kranten, hulpdiensten)

 • Sponsoren van BTC

Een Instagram account kan afgeschermd zijn. De eigenaar van dit Instagram account kan het volgverzoek van BTC weigeren of accepteren. Als het geaccepteerd is, dan is de mogelijkheid om het BTC Instagram account later weer uit de volgers verwijderen. Hier wordt BTC niet op geattendeerd!

Instagram accounts die voor iedereen zichtbaar zijn, kunnen zonder aanvraag door BTC gevolgd worden. De eigenaar van dit Instagram account kan ervoor kiezen om het BTC Instagram account te blokkeren. Hierdoor ziet BTC geen gegevens van het betreffende Instagram account meer. Bij het blokkeren wordt BTC er niet op geattendeerd dat haar Instagram account geblokkeerd wordt.

Voor meer informatie m.b.t. het afschermen van het Instagram account, het blokkeren van accounts en volgen / ontvolgen verwijzen wij u naar https://help.instagram.com

U kunt een schending van een foto en/of tekst op de BTC website, BTC Instagram en/of BTC Facebook rapporteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leden van BTC,

Al 3 jaar hebben wij de AED buiten hangen die 24/7 bereikbaar is, gelukkig is deze in de  praktijk nog niet gebruikt, om indien nodig alert te kunnen reageren is het van levensbelang dat er mensen zijn die met een AED om kunnen gaan of kunnen vaststellen wat te doen!

Op donderdagavond 20 februari 2020, willen wij weer een cursusavond(opfris cursus voor degene waarvan het certificaat is verlopen)  inplannen, voor degene die interesse heeft;

De training omvat de volgende programmaonderwerpen:

 • vaststellen van een circulatiestilstand bij een bewusteloos slachtoffer;
 • praktijk reanimatie;
 • de verschillende vormen van stoornissen van het hart te herkennen;
 • de werking van de Automatische Externe Defibrillator (AED);
 • hoe te handelen wanneer de AED geen stroomstoot adviseert.

Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan het praktisch handelen. Situaties die zich voor kunnen doen bij het werken met de AED worden uitgebreid geoefend.

Als de cursus met goed gevolg is doorlopen, ontvangt de cursist na afloop het AED-pasje (deze kosten bedragen ca € 7,50). Dit pasje is 1 jaar geldig en wordt met 1 jaar verlengd, indien jaarlijks een AED herhalingsles wordt gevolgd. 

Indien er nog plaats over is(max. plaats voor 12 cursisten) kunnen ook niet leden zich opgeven,  dit tegen het tarief van  € 25,00 p/p.

Indien u zich opgeeft voor deze cursus en niet komt opdagen op de cursusavond word u € 25,00 in rekening gebracht. U dient uiterlijk 2 weken voor cursusavond te annuleren.

Voor bovengenoemd dient u met spoed de volgende gegevens bij Joost van der Meer, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.in te leveren:

 • geboortedatum;
 • geboorteplaats;
 • naam en alle voorletters;
 • meneer/mevrouw;

Namens het bestuur,
Joost van der Meer