Bestuur

Beste leden van BTC,

Namens het bestuur wensen wij alle leden een gelukkig en vooral gezond en sportief 2019 toe.

Wij hopen dat jullie allemaal veel tennisplezier op onze vereniging mogen blijven beleven, waarbij naast het sportieve ook de gezelligheid met elkaar heel belangrijk gevonden wordt.
De nieuwsjaarspeech kan onder lees meer gelezen worden.

De speech gegeven door Joost staat op onze youtube kanaal:

Namens het Bestuur

Aad Arens Voorzitter

Beste leden,

Graag willen we jullie verzoeken om de pasfoto zoals deze in de KNLTB APP staat te bekijken en deze eventueel te voorzien van een nieuwe foto. Dit kan in de APP zelf door naar je profiel te gaan en te klikken op de camera:

De KNLTB heeft besloten om het KNLTB pasje nog maar 1 keer in de 3 jaar uit te geven.

Mocht het niet lukken dan kan contact worden opgenomen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De ledenadministratie 

Een aantal weken geleden is de oude CV-ketel(ca 15 jr oud) vervangen voor een nieuwe HR-ketel  geplaatst door de Fa. Verbaan  uit Zoetermeer hierbij  hebben we ook een onderhoudsabonnement. Ook een  nieuwe klokthermostaat is geplaatst, deze is ingesteld  in tijd en warmte en het is verboden voor leden hier aan te komen. Alleen bestuur- en commissieleden mogen, indien men geïnstrueerd is,  deze bedienen.

Joost van der Meer, namens bestuur en  commissie: Beheer park en gebouwen.

Woensdag 3 oktober hebben Joost van de Meer en Hans v.d. Weide wethouder Gert-Jan Schotanus ontvangen. De wethouder die o.a. sport in zijn portefeuille maakt een rondje langs de velden om zich te oriënteren op het wel en wee van de Alphense sportverenigingen.

Wij hebben een aantal zaken besproken zoals het onderhoud, of feitelijk het gebrek daaraan, door de gemeente, de verduurzaming van het park en het geplande groot onderhoud aan de banen.

Wij hebben de wethouder een paar vragen voorgelegd: Hoe gaat de gemeente de jeugd bij sportverenigingen ondersteunen in het kader van ”meer bewegen is noodzakelijk” En zeker zo belangrijk: Wil de gemeente verenigingen ondersteunen met subsidies en/of in ons geval kwijtschelding of tenminste verlaging van de erfpacht die wij betalen. Dit slaat een behoorlijk gat in onze exploitatie.

De gemeente komt volgend jaar met een brede visie op sportverenigingen, we moeten dus afwachten of deze visie aan onze wensen tegemoet komt.

Al met al was het een nuttig bezoek waarbij wij onze problemen inzichtelijk hebben gemaakt.

De stemming voor de LED-verlichting is gesloten. Er hebben 88 leden gestemd allen voor aanschaf.
De leden die op- aanmerkingen of vragen hadden, zij hebben wel voor gestemd, hebben wij naar tevredenheid kunnen beantwoorden en uitleg kunnen geven.
Het bestuur zal zich buigen over de aangeboden offertes en het advies van een aantal leden meenemen in het besluit voor aanschaf. Als de leverancier gekozen is kunnen wij ook de subsidie aanvraag indienen en hopen wij het geheel in januari 2019 af te ronden.

Alle stemmers bedankt voor de hun betrokkenheid bij de club.

Tevens  doen we mee met onderstaand en wie weet winnen we deze met de mooie slogan van  Sandra:

Goed voor het milieu en onze portemonnee. Tegen Philips led-verlichting zegt geen enkel lid nee.

Maak kans op GRATIS LED-sportveldverlichting t.w.v. 30.000 euro!

Als tennisvereniging kun je óók geweldig scoren met verlichting. Zeker als dit energiezuinige LED-verlichting is, die je perfect kunt afstemmen op de activiteit op de baan. Dan gaat het energieverbruik wel héél hard omlaag! Grijp nu je kans om die sportveldverlichting bij jou langs de baan te krijgen. Doe mee met de wedstrijd en vertel waarom jouw vereniging deze sportveldverlichting moet winnen.

 
 

Doe mee!

 
 
 
 

Dit is een onderwerp dat veel mensen aanspreekt, het bestuur wil hier zoveel mogelijk in bijdragen en zeker omdat het op termijn ook financieel voordeel geeft.

De 1e grote fase hierin is de huidige lampen van de veldverlichting dit jaar nog te vervangen door LED-verlichting, de huidige verlichting is onze grootste  energie vreter en als we deze vervangen merkt de penningmeester dit direct in de portemonnee (op jaarbasis ca 6000kWh). Tevens is het voordeel van LED-verlichting  dat men deze direct uit en weer aan kan zetten. Een viertal offertes zijn binnen deze zullen wij vergelijken, zowel op kwaliteit als financieel voordelig en ons advies zullen we voorleggen aan alle leden.

Ook hebben we een energiescan uitlaten voeren, door “Onze Clubkracht”, dit is een instantie, die werkt voor onze gemeente Alphen aan den Rijn. Zij kijken wat er mogelijk is aan bezuiniging met betrekking tot energiebesparing. Zoals: binnen het clubhuis alle traditionele lampen vervangen door LED-lampen (clubhuis is reeds gebeurt), tijdklokken op de koeling installatie waar geen bederfelijke waar in staat (b.v. barkoeling). De verwarmingsketel (15jr oud), deze word voor de winter nog vervangen door een HR-ketel met een tijdklok zodat de verwarming alleen brand wanneer nodig. Buiten dus de veldverlichting. In de toekomst zonnepanelen, maar op dit moment lijkt het ons geen prioriteit. Onze Clubkracht geeft ook advies op het gebied van de te verkrijgen subsidies, in ons geval is dit ca 40%.

Wij houden u op de hoogte, heeft u vragen of een suggestie die toedraagt  tot bovengenoemd kan u naar mij mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of mij aanspreken op het park.

Joost van der Meer, commissie beheer park en gebouwen.