Beste leden,

Afgelopen maand zullen jullie overspoeld zijn met mail en brieven van bedrijven en verenigingen over de wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 ingaat. De kranten staan er vol van en ook Benthuizer Tennis Club ontkomt niet aan deze nieuwe regelgeving

Als vereniging gebaseerd op vrijwilligers, is het niet eenvoudig om dit op te pakken en daarvoor de tijd te vinden. Liever organiseren we leuke activiteiten. Hierdoor zijn we als club en bestuur nog niet klaar om alles conform wetgeving geregeld te hebben. Natuurlijk gaan we secuur om met uw persoonsgegevens.

Gelukkig krijgen we hulp van de KNLTB en zijn er steeds meer voorbeelden beschikbaar op internet of als persoonlijk voorbeeld in het dagelijks leven.

Onze secretaris, Hans van der Weide en TC/ICT voorzitter, Mike Reumer, zijn begin dit jaar begonnen met het inventariseren van alle risico’s en acties die genomen moeten worden. De eerste aanpassingen in de club zijn al gedaan:

  • Gestart met alle archieven te digitaliseren en te centraliseren in een cloud omgeving en niet meer thuis bij een vrijwilliger
  • Uitzoeken welke gegevens we vastleggen en waarom
  • Secretaris van BTC wordt de Functionaris voor gegevensbescherming en is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aanpassen van de inschrijfformulieren voor nieuwe leden

Het bestuur heeft besloten om niet opnieuw toestemming te vragen aan alle leden voor het registreren van de persoonsgegevens.

Wel zijn we aan het onderzoeken hoe we jaarlijks de vastgelegde gegevens kunnen laten controleren bij de leden met daarbij of toestemming is gegeven voor de nieuwsbrief, automatische incasso en afkoop bardienst.
We zullen later dit jaar informeren welke gegevens we vastleggen, wat daarmee wordt gedaan en hoe lang deze bewaard worden. Dit zal worden gepubliceerd in ons nieuwe concept privacy reglement. Dit is nu nog leeg en wordt de komende maanden aangevuld met nieuwe regels.

Een belangrijk aandachtspunt is dat je als lid van BTC ook automatisch lid wordt van de KNLTB en daar ook je persoonsgegevens bekend zijn.
Een belangrijk verschil met BTC is dat de KNLTB in hun ledenvergadering heeft besloten dat deze gegevens ook doorgegeven worden aan hun sponsoren (meer info op KNLTB website privacy en gedetailleerde uitleg). De KNLTB leden raad heeft besloten dat dit geldt voor alle leden en dat je je moet afmelden ipv toestemming moet geven. Afmelden kan via dit formulier.
Heb je vragen over je persoongegevens voor de KNLTB dan kan je deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle vragen over privacy bij BTC (en KNLTB) of verzoek tot verwijderen, kunnen worden gesteld via dit formulier of aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verzoeken om ledengegevens in te zien of veranderen, graag deze sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je helpen of heb je verbeterpunten dan horen we dat ook graag, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We houden de leden op de hoogte van de voortgang.

Het bestuur