Algemeen

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen als nieuwe vrijwilliger bij de TC van BTC Benthuizen. Mijn naam is Alex Bieshaar, getrouwd en vader van twee dochters. De meeste van jullie kennen mij wel van de Herenonderlingen.

Al ruim 25 jaar speelde ik samen met mijn vrouw op zondagmorgen badminton. Via mijn jongste dochter Sara die les krijgt bij Allard ben ik in contact gekomen met het tennis.  Toen enkele ouders vroegen of ik ook eens een balletje wilde mee slaan op de zaterdagochtend tijdens de les van de kinderen was ik daar natuurlijk wel voor te vinden en al gauw merkte ik dat tennis nog leuker is dan badminton.
Vrij snel nam ik wat lessen bij Allard en het tennisvirus had mij besmet.

Enkele maanden geleden werd ik door Mike gevraagd of ik interesse had om toe te treden tot de organisatie van de Herenonderlingen en de TC. Hier hoefde ik niet zolang over na te denken gezien het enthousiasme van de overige vrijwilligers bij BTC Benthuizen.
Mijn inbreng hierin betreft met name de organisatie, planning en afhandeling van de gespeelde wedstrijden. Wat inhoudt dat ik alle info, uitslagen etc. administratief verwerk en mailtjes rondstuur met overige info. Ook verzorg ik de website m.b.t. alles over de Herenonderlingen. Dit bij elkaar kost mij hooguit een paar uurtjes in de week waarvoor ik tot nu toe al veel waardering heb mogen ontvangen van vele BTC leden.

Wat ik verder nog zo leuk vind aan BTC Benthuizen is dat het een vereniging is waar je je direct thuis voelt. Door bijvoorbeeld de vele activiteiten, waaronder de Heren- of Damesonderlingen en rackettrekken kom je al snel in contact met andere leden.
Ook zijn er de diverse competities en toernooien waar je aan mee kunt doen en natuurlijk de clubkampioenschappen.

Wat mijn bijdrage precies zal zijn/worden bij de TC dat weet ik nog niet maar voorlopig zal ik mij bezig houden met de organisatie van de Herenonderlingen op zondagmorgen.
Bij verschillende verenigingen waar ik wel eens kom hoor ik dat met name de laatste jaren het aantal leden terugloopt. Waar dit precies door komt weet ik niet maar ik hoop met mijn bescheiden inbreng er in ieder geval mede voor te zorgen dat er bij BTC Benthuizen voor nu en de komende jaren genoeg te beleven valt voor één ieder zodat BTC Benthuizen een leuke maar zeker ook een gezonde vereniging blijft.

Mocht iemand van jullie nog rondlopen met bepaalde ideeën ed., ik ben iedere speelzondag van de Herenonderlingen aanwezig en anders bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tot gauw ergens op de baan,

Alex

 

Vrijwilligers gezocht

Als TC zijn we heel blij dat Alex ons team komt versterken en we hopen dat meer leden willen helpen om leuke activiteiten te organiseren. Alle ideeën zijn welkom en er zijn veel mogelijkheden om de TC of andere commissies te ondersteunen. Een paar voorbeelden:

 • Als Vereniging CompetitieLeider de competitie organiseren in voorjaar, najaar en/of winter
 • Als Vereniging ToernooiLeider toernooien organiseren zoals Open Bentlanden of Clubkampioenschappen
 • Als organisator de ladder, rackettrekken of andere activiteiten
 • Als vrijwilliger helpen bij alle activiteiten als wedstrijdleiding, organiseren buffet/BBQ/..., foto's maken of social media voeden

In de TC hebben we ook nog genoeg ideeën die we willen proberen, zoals stimuleren om meer met de clubs in de regio samen te werken door activiteiten samen te doen, bijv. een onderlinge competitie.

Een fantastisch spontaan initiatief van Arthur Peeman en Rogier Julien is het motiveren via telefonisch contact van alle seniorleden om mee te doen met de clubkampioenschappen. Hier zijn we zeer dankbaar voor.

Mocht je een idee hebben of willen helpen, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met de andere commissies.

Namens de hele TC
Peter, Jaap, Alex en Mike

Afgelopen mei hebben Jaap van der Heijden, Jeroen Balk en Tim de Wit hun Vereniging Competitie Leider certificaat gehaald.
Alle vragen over de competities kunnen aan deze deskundigen worden gesteld.

We willen Tim, Jeroen en Jaap van harte feliciteren met het behalen van dit certificaat en bedanken dat ze hiermee de club steunen.

TC

 

Op zaterdag 31 maart a.s. liggen de 2 minitennisbanen van BTC weer op het Oosterheemplein in het winkelcentrum Oosterheem, Zoetermeer.
Enthousiaste aspirant tennissers kunnen die dag kennis maken met de tennissport en met BTC!
In de kraam tussen de 2 banen geven leden van BTC informatie over het reilen en zeilen bij de club. Ook kan men zich aanmelden voor kennismakingslessen.

Oproep......

Ook hierbij is de hulp van jullie nodig om het BTC Streettennis Event tot een succes te maken. Ben je in de ochtend of middag een paar uurtjes beschikbaar?
Laat het Allard dan even via zijn mail weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alvast bedankt!!!

Beste senioren,

Het seizoen 2018 staat voor de deur. Nog 1 maand te gaan waarin we de Dames- en Herenonderlingen finales gaan spelen met ter afsluiting een BBQ op zondag 18/3 en de winnaars van de ladder bekend worden op de laatste ladderavond op vrijdag 30/3.

Als TC zijn we al volop bezig met het organiseren van de activiteiten voor 2018 en we hebben er veel zin in. We hebben op het programma staan:

 • Rackettrekken op woensdagavond vanaf 19:30
  Om je voor te bereiden voor het seizoen en ideaal om met andere leden van de club kennis te maken, kan je nu al op woensdagavond om 19:30 met andere leden meerdere wedstrijden spelen.
 • Voorjaarscompetitie met 13 teams.
  Op 31 maart wordt de competitie meeting voor alle competitie spelers gehouden met uitleg en wordt er onderling gespeeld.
 • Damesonderlingen Voor-&Najaar en Herenonderlingen Voor&Najaar op de zondagochtend.
 • 50+ dag toernooi op vrijdag 25 mei
  Dit gezellige dubbel-toernooi is onderdeel van het 6 parken toernooien bij andere clubs in de regio.
 • De ladders: de dubbel, mix, jeugd/senior ladders en enkel beginnen vanaf half juni. De Enkel ladder heeft een eigen Whatsapp groep om vaak tegen elkaar te kunnen spelen. Voor de dames komt er een extra initiatief voor een damesladder om de 2 weken op de maandagavond.
 • De clubkampioenschappen vinden vanaf 16 juni 2017 t/m zondag 1 juli 2017 plaats.
  We hopen op heel veel deelnemers en we gaan zeer actief werven. 

We hopen op veel deelnemers voor alle activiteiten en schrijf je snel in.

De voorbereidingen voor het 36ste Open Bentlanden Toernooi zijn begonnen.

Mocht iemand nog een leuk idee hebben voor een evenement, mee wil organiseren of helpen dan horen Jaap, Peter, Alex, Lilian en Petra en ik als TC dat heel graag.

We wensen iedereen een sportief 2018.

Namens de TC

Mike Reumer
Voorzitter TC