Algemeen

Beste senioren,

Het seizoen 2020 staat voor de deur. 

Als TC zijn we al volop bezig met het organiseren van de activiteiten voor 2020 en we hebben er veel zin in. We hebben op het programma staan:

We hopen op veel deelnemers voor alle activiteiten en schrijf je snel in.

De voorbereidingen voor het 38ste Vermeulen Open Bentlanden zijn begonnen en deze wordt gehouden van zaterdag 8 augustus t/m zondag 16 augustus.

We zijn aan het kijken of we weer een laagdrempelige activiteit kunnen organiseren op een doordeweekse avond. Met als doel om je voor te bereiden voor het seizoen, ideaal om met andere leden van de club kennis te maken en veel te tennissen.
Ook evalueren we of we als Benthuizer TennisClub door willen gaan met KNLTB Poultje, een competitie tegen leden van andere verenigingen buiten de competitie maanden.

Mocht iemand nog een leuk idee hebben voor een evenement, mee wil organiseren of helpen dan horen Jaap, Peter, Alex, Lilian, Petra, Eduard, Rogier en Arthur en ik als TC dat heel graag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We wensen iedereen een sportief 2020.

Jaap, Peter, Alex, Lilian, Petra, Eduard, Rogier, Arthur en Mike

Screenshot ImageKNLTB Poultje, spelen van vriendschappelijk wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen, is begonnen vanaf 5 november!
Benthuizer TennisClub werkt daarvoor samen met de Zoetermeerse clubs: TV Seghwaert, ALTV en TV Buytenwegh. Ook TV Meerzicht heeft zich aangemeld.
Er doen 26 spelers van Benthuizer Tennisclub mee. Dat is een heel mooi resultaat voor de eerste keer dat het georganiseerd wordt.

Er wordt gespeeld in KNLTB Poultje Zoetermeer (Dubbel) en KNLTB Poultje Zoetermeer (singel) en is te volgen via de Scala Sports APP, download de APP via link: iOS of Android.

Vanaf de startdatum (5 november) zie je in de APP tegen wie je speelt en kan je wedstrijden gaan plannen. Als je thuis speelt bij BTC dan kan je een baan laten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De organisatie loopt via Scala Sports, die samenwerken met de KNLTB om meer mensen meer te laten spelen. Voor vragen kun je altijd terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf half januari zal de 2de ronde worden gespeeld tot eind maart. Iedereen kan zich daar weer voor opgeven. Hou de website in de gaten.
Lees mee over de opzet in een eerder artikel.

Met sportieve groet,

TC

Beste leden,

Screenshot ImageWe gaan deze herfst samen met de KNLTB een nieuw wedstrijdaanbod aanbieden: KNLTB 'Poultje'. Dit is een vriendschappelijke competitie (niet voor KNLTB rating) waarin je tegen spelers van andere verenigingen uit de buurt speelt, op tijden die jou uitkomen. Benthuizer TennisClub werkt daarvoor samen met de Zoetermeerse clubs: TV Seghwaert, ALTV en TV Buytenwegh.
De clubs uit Alphen proberen we ook erbij te betrekken.

Alle senioren kunnen dus meedoen, ongeacht je speelsterkte of wedstrijdervaring. Dit is de ideale manier om met nieuwe mensen te spelen, maar wel lekker in de buurt.
Als het succesvol is dan zal het ook worden uitgebreid naar de jeugd.

Hoe werkt het?

 • Je komt in een poultje met 4 tegenstanders van jouw niveau
 • Je hebt 10 weken om jouw 4 wedstrijden te spelen
 • Wedstrijden worden ingepland, maar kunnen in onderling overleg verplaatst worden. Je speelt dus wanneer jij tijd hebt
 • Lees meer via: knltb.nl/scala

De 1e ronde loopt van 5 november t/m 15 januari en de inschrijving is nu geopend en is verlengd en loopt tot 4 november. De 1e ronde is gratis!
In de toekomst zal de bijdrage 5 euro worden per ronde per speler.

Hoe geef ik me op voor het KNLTB Poultje Zoetermeer (1e ronde nu gratis)?

 • Download de Scala Sports app (link: iOS of Android)
 • Registreer je zelf en geef als club op "Benthuizer TennisClub (BTC)" en plaats "Benthuizen".
 • Ga naar Competities
 • Zoek naar 'KNLTB Poultje Zoetermeer' 
 • Selecteer de poule van jouw regio (singel en dubbel mogelijk)
 • LET OP: Bij dubbel, geef aan wie je dubbelpartner is (hij/zij moet ook de Scala app hebben)

Op de startdatum (5 november) zie je in de app tegen wie je speelt en kan je wedstrijden gaan plannen. Als je thuis speelt bij BTC dan kan je een baan laten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De organisatie loopt via Scala Sports, die samenwerken met de KNLTB om meer mensen meer te laten spelen. Voor vragen kun je altijd terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met sportieve groet,

TC

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen als nieuwe vrijwilliger bij de TC van BTC Benthuizen. Mijn naam is Alex Bieshaar, getrouwd en vader van twee dochters. De meeste van jullie kennen mij wel van de Herenonderlingen.

Al ruim 25 jaar speelde ik samen met mijn vrouw op zondagmorgen badminton. Via mijn jongste dochter Sara die les krijgt bij Allard ben ik in contact gekomen met het tennis.  Toen enkele ouders vroegen of ik ook eens een balletje wilde mee slaan op de zaterdagochtend tijdens de les van de kinderen was ik daar natuurlijk wel voor te vinden en al gauw merkte ik dat tennis nog leuker is dan badminton.
Vrij snel nam ik wat lessen bij Allard en het tennisvirus had mij besmet.

Enkele maanden geleden werd ik door Mike gevraagd of ik interesse had om toe te treden tot de organisatie van de Herenonderlingen en de TC. Hier hoefde ik niet zolang over na te denken gezien het enthousiasme van de overige vrijwilligers bij BTC Benthuizen.
Mijn inbreng hierin betreft met name de organisatie, planning en afhandeling van de gespeelde wedstrijden. Wat inhoudt dat ik alle info, uitslagen etc. administratief verwerk en mailtjes rondstuur met overige info. Ook verzorg ik de website m.b.t. alles over de Herenonderlingen. Dit bij elkaar kost mij hooguit een paar uurtjes in de week waarvoor ik tot nu toe al veel waardering heb mogen ontvangen van vele BTC leden.

Wat ik verder nog zo leuk vind aan BTC Benthuizen is dat het een vereniging is waar je je direct thuis voelt. Door bijvoorbeeld de vele activiteiten, waaronder de Heren- of Damesonderlingen en rackettrekken kom je al snel in contact met andere leden.
Ook zijn er de diverse competities en toernooien waar je aan mee kunt doen en natuurlijk de clubkampioenschappen.

Wat mijn bijdrage precies zal zijn/worden bij de TC dat weet ik nog niet maar voorlopig zal ik mij bezig houden met de organisatie van de Herenonderlingen op zondagmorgen.
Bij verschillende verenigingen waar ik wel eens kom hoor ik dat met name de laatste jaren het aantal leden terugloopt. Waar dit precies door komt weet ik niet maar ik hoop met mijn bescheiden inbreng er in ieder geval mede voor te zorgen dat er bij BTC Benthuizen voor nu en de komende jaren genoeg te beleven valt voor één ieder zodat BTC Benthuizen een leuke maar zeker ook een gezonde vereniging blijft.

Mocht iemand van jullie nog rondlopen met bepaalde ideeën ed., ik ben iedere speelzondag van de Herenonderlingen aanwezig en anders bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tot gauw ergens op de baan,

Alex

 

Vrijwilligers gezocht

Als TC zijn we heel blij dat Alex ons team komt versterken en we hopen dat meer leden willen helpen om leuke activiteiten te organiseren. Alle ideeën zijn welkom en er zijn veel mogelijkheden om de TC of andere commissies te ondersteunen. Een paar voorbeelden:

 • Als Vereniging CompetitieLeider de competitie organiseren in voorjaar, najaar en/of winter
 • Als Vereniging ToernooiLeider toernooien organiseren zoals Open Bentlanden of Clubkampioenschappen
 • Als organisator de ladder, rackettrekken of andere activiteiten
 • Als vrijwilliger helpen bij alle activiteiten als wedstrijdleiding, organiseren buffet/BBQ/..., foto's maken of social media voeden

In de TC hebben we ook nog genoeg ideeën die we willen proberen, zoals stimuleren om meer met de clubs in de regio samen te werken door activiteiten samen te doen, bijv. een onderlinge competitie.

Een fantastisch spontaan initiatief van Arthur Peeman en Rogier Julien is het motiveren via telefonisch contact van alle seniorleden om mee te doen met de clubkampioenschappen. Hier zijn we zeer dankbaar voor.

Mocht je een idee hebben of willen helpen, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met de andere commissies.

Namens de hele TC
Peter, Jaap, Alex en Mike

Afgelopen mei hebben Jaap van der Heijden, Jeroen Balk en Tim de Wit hun Vereniging Competitie Leider certificaat gehaald.
Alle vragen over de competities kunnen aan deze deskundigen worden gesteld.

We willen Tim, Jeroen en Jaap van harte feliciteren met het behalen van dit certificaat en bedanken dat ze hiermee de club steunen.

TC