Laddercompetitie

De tweede ladderavond van het nieuwe seizoen 2019-2020 is gespeeld op vrijdag 30/8. Er hadden zich 2 jeugd teams, 2 enkels, 7 dubbel teams en 4 mix teams ingeschreven. Er zijn 6 wedstrijden gespeeld voor de ladder van de 8 wedstrijden. Het was een druk programma, maar alle verliep volgens schema. Het was een goede voorbereiding voor de clubkampioenschappen die direct erna begon.

Klik op lees meer voor de uitslagen van de wedstrijden.
De dames/heren dubbel, de mix-teamsenkel ladder en jeugd/senior zijn aangepast.

We hopen dat iedereen veel plezier heeft gehad en volgende keer weer mee doet.

De organisatie was in handen van: Mike

Beste deelnemers van de ladder,

De derde ladderavond, staat gepland op vrijdag 29/11. De avond zal beginnen om 19:00. 

Graag vernemen we welke teams willen deelnemen, zodat we de wedstrijden kunnen plannen. Schrijf je in door een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Geef eventueel ook een tijd aan vanaf wanneer je kan spelen.
Jullie kunnen tot maandagavond 25/11 inschrijven.

Wij wensen iedereen heel veel speel plezier.

De organisatie is in handen van: Mike

De eerste ladderavond van het nieuwe seizoen 2019-2020 is gespeeld op vrijdag 26/7. Er hadden zich 4 dubbel teams en 5 mix teams ingeschreven. Het was nog warm weer om te tennissen en de wedstrijden werden zo laat mogelijk gespeeld.

Klik op lees meer voor de uitslagen van de wedstrijden.
De dames/heren dubbel, de mix-teamsenkel ladder en jeugd/senior ladder zijn ingedeeld op basis van de actuele ranking en bijgewerkt met de laatste uitslagen.

We hopen dat iedereen veel plezier heeft gehad en volgende keer weer mee doet.

De organisatie was in handen van: Mike

Regels

 • Je mag 1 niveau boven je eigen positie of op je eigen niveau uitdagen.
  Behalve voor de Jeugd/Senior ladder dat een poule vorm speelt en een ieder andere team kan uitdagen.
 • Samen met de tegenstander(s) en eventuele partner bepaal je een dag en tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld gaat worden (binnen 2 weken). De datum en tijdstip moeten gemeld worden aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Vanaf dat moment zijn alle spelers geblokkeerd en kunnen niet worden uitgedaagd door andere tegenstanders.
 • Je mag maximaal 2 ladder wedstrijdstrijden per week spelen.
 • De baan moet zelf gereserveerd worden via de KNLTB APP. Het is toegestaan om 1 keer door te hangen en dus 1,5 uur te reserveren.
  LET OP: Wees op tijd aanwezig om de reservering op het afhangbord te bevestigen, 15 minuten van te voren.
  Met doorhangen wordt bedoeld dat je eerst je eigen team reserveert op een baan op het eerste tijdstip en daarna het team dat je uitgedaagd hebt op het opvolgende tijdstip op dezelfde baan reserveert.
 • De wedstrijd kan niet gespeeld worden tijdens competities of andere geplande activiteiten bij BTC.
 • De laatste vrijdagavond van de maand is de vaste avond voor de ladder. Er wordt georganiseerd dat het clubhuis geopend is voor een drankje en een hapje voor of na de wedstrijd en de toeschouwers.
 • Zorg zelf voor minimaal 3 goede ballen (in principe de uitdager).
 • De wedstrijd gaat om 2 sets. Als het na twee sets gelijk is, wordt een tie break gespeeld (de partij die het eerst 7 punten haalt (met een verschil van twee punten), wint de tiebreak).
  De uitslag moet binnen 2 dagen gemeld worden aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). In principe door de winnaar.
 • Als de wedstrijd niet door kan gaan dan moeten de spelers een nieuwe speeldatum afspreken die binnen 1 week van de afgelaste wedstrijd valt. Of de spelers spreken af dat de wedstrijd wordt geannuleerd.
  De nieuwe datum of annulering moet worden doorgegeven aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 • Komt een of meer spelers niet opdagen op het afgesproken tijdstip zonder bericht dan wordt deze partij als verloren (6-0, 6-0) beschouwd.
 • Je mag niet direct dezelfde tegenstander(s) weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken of een andere ladderwedstrijd tussen zitten.
 • Als een team in 1 maand niet gespeeld heeft dan zakt deze op de ladder ten opzichte teams die wel gespeeld hebben in 1 maand.
 • Vakanties en blessures of niet willen spelen tijdens competitie graag doorgeven aan de organisatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
  Als dit langer dan 2 weken is dan wordt je inactief aangegeven op de ladder en kan je niet uitgedaagd worden en tel je niet mee in het aantal posities voor uitdagen.
 • De ladder en de uitslagen worden gepubliceerd op de website.
 • Nieuwe deelnemers zullen onderaan de ladder worden toegevoegd. Voor de start van de ladder zullen nieuwe deelnemers gerangschikt worden op actuele speelsterkte ingedeeld en onderaan toegevoegd. Bij Mix en Dubbel wordt het gemiddelde van beide leden genomen.
 • De organisatie bemiddelt in discussies en neemt eventueel een besluit.

Dit jaar kan er weer meegedaan worden aan een Jeugd/Senior, enkel, Mix of dubbel ladder. We gaan vanaf 1 juli, na de clubkampioenschappen, beginnen met de ladders en deze zullen lopen tot maart 2020. 
De junior/senior ladder gaat ook door en in het verlengde van de ladder van de jeugdcommissie, zodat de junior spelers die overgegaan zijn naar de senioren samen met vader/moeder kunnen spelen tegen leeftijdgenoten. De junior moet 14 jaar of ouder zijn tot max 23 jaar.
Als er genoeg Heren en Dames dubbels zijn dan bekijken of we de Dubbel ladder gaan splitsen.
Voor de enkel ladder is er ook een Whatsapp groep om te stimuleren om spontaan af te spreken. Je kan je zelf toevoegen door mobiel telefoonnummer te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De uiterste datum inschrijfdatum is vrijdag 12 juli, waarna de ladder volgorde bepaald gaat worden. Inschrijven na deze datum betekent onderaan beginnen.

Wie gaan de winnaars van afgelopen jaar verslaan:
 • Enkel ladder: Jørgen de Groot
 • Jeugd/Senior ladder: Michelle Witjes en Eugene Witjes
 • Dubbel ladder: Aad Arens en André Koster
 • Mix ladder: Sharida Imamdi en Martin Zuidersma

Dit jaar hanteren we de piramide, we hopen hiermee dat we meer mogelijkheden creëren om tegenstanders uit te dagen en dus meer te tennissen. De opbouw is als volgt:

        1        
    2 3 4 5 6    
  7 8 9 10 11 12 13  
14 15 16 17 18 19 20 21 22

 

De bedoeling is dat een team 1 niveau boven of op hetzelfde niveau mag uitdagen, samen met de tegenstanders de wedstrijd plant, baan reserveert en de uitslag aan de organisatie doorgeeft. De laddercompetitie betekent dus veel zelfstandigheid en initiatief van de deelnemers.
De regels kan je lezen in het artikel: Uitleg laddercompetitie. Als je bovenaan de ladder staat of je wilt veel spelen dan mag je natuurlijk ook zelf initiatief nemen en teams onder je uitdagen.
Als een team niet gespeeld heeft in 1 maand dan zakt op de ranglijst t.o.v. al degenen die wel gespeeld hebben.

Aan het begin van de laddercompetitie zullen we een ladderavond organiseren op vrijdag 26/7. We zullen dan een uitleg geven over de laddercompetitie en kunnen teams of individuen zich nog inschrijven. We organiseren dan dat de eerste wedstrijden worden gespeeld.

De laatste vrijdagavond van de maand zal de vaste ladder avond worden. Kijk in de jaarkalender wanneer deze gepland zin. Er wordt dan georganiseerd dat het clubhuis geopend is voor een hapje en een drankje en worden de wedstrijden door de organisatie gepland.

Je kan je als Enkel, Mix en/of Dubbel team inschrijven. Als je geen partner hebt, dan zal de organisatie leden zonder partner aan elkaar voorstellen om teams te maken.
We gaan ervan uit dat de Jeugd/senior, Enkel, Mix en Dubbel teams van vorig jaar doorgaan met de ladder. Wil je stoppen of met een andere partner spelen, geef dat dan door aan de organisatie.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens: namen, telefoonnummers, emailaddressen en (team)foto.

De inschrijvingen voor de ladder staan gepubliceerd in Jeugd/Senior ladder, Enkel ladderDubbel ladder en Mix ladder. De deelnemers zullen nog worden ingedeeld conform de regels.

We hopen dat dit weer een enorm succes gaat worden.

TC

Dit is de enkel ladder voor juli 2019 - maart 2020

Deze is bijgewerkt tot 9/11/2019

Positie   Dame/Heer L W G V Sets Games Wedstrijd
1   Ron van der Velden 1 1 0 2-0 12-5  
2   Mark Bijsterbosch  1 1 1 0 2-0 13-7  
3   Jørgen de Groot 2 2 0 2 0-4 12-25  
    Eduard Kooijmans              
  Alex Reumer              
  Michel Jochems              
  Ryan van Lierop              
  Marius Alberts              
    Pieter Verhoek              
    Arthur Peeman              
  Jan Alberts              
    Rogier Julien              
    Erik Vogels              
    Wietse Uitenbroek              
    Gert van der Velden              
    Erik Steenwijk              
    Maarten Jonker              


Dit is de indeling van enkel voor juli 2019 - maart 2020. Bij de start van de ladder worden alle deelnemers gerangschikt op speelsterkte einde van het vorige jaar.  

Staat er bij wedstrijd een datum en nummer dan is de speler al uitgedaagd en kan deze pas uitgedaagd worden als de wedstrijd gespeeld is. Staat er bij wedstrijd een periode dan is de speler geblesseerd of op vakantie en kan niet worden uitgedaagd.

Geplande/Gespeelde wedstrijden:

Datum Enkel uitdager - Enkel verdediger Uitslag
7/11/2019 20:00 Ron van der Velden - Jørgen de Groot 6-4 6-1
 30/8/2019 19:00 Jørgen de Groot -  Mark Bijsterbosch 2-6 5-7