Open Bentlanden

Beste tennissers,

Conform de traditie, organiseert BTC ook dit jaar weer de Vermeulen Open Bentlanden, de 37ste editie. 
De ideale gelegenheid voor zowel de competitieve als recreatieve speler om eens tegen andere spelers uit andere regio’s te spelen. Het Vermeulen Open Bentlanden is in de regio onder de tennisliefhebbers altijd erg populair vanwege zowel het sportieve als gezellige karakter en is onderdeel van TennisDirect Circuit & Masters 2019 Provincie Zuid-Holland.  Dit jaar wordt het Vermeulen Open Bentlanden weer in week 33 georganiseerd, van zaterdag 10 augustus tot en met zondag 18 augustus in de weekenden en avonden. 
Voor de senioren (50+) is er van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus, een toernooi dat overdag wordt gespeeld.
Precies zoals jullie van ons gewend zijn, worden tennis, sportiviteit en gezelligheid gecombineerd en zijn er natuurlijk hapjes/drankjes en live muziek op de laatste vrijdagmiddag/avond 16 augustus en zaterdagavond 17 augustus. 
Zie de foto's van vorig jaar.

Natuurlijk hopen we dat jij dit jaar mee doet en inschrijven is vanaf nu mogelijk tot uiterlijk 31 juli 23:59. Dus ga snel naar Vermeulen Open Bentlanden 2019 of Vermeulen Open Bentlanden 2019 50+ en schrijf je in. 
Onder de knop lees meer kunt u de reglementen lezen van beide toernooien.

Dan zien we je graag in week 33.

Als er vragen zijn dan kunnen deze worden gesteld aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor de 50+ aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten

Wedstrijdleiding Vermeulen Open Bentlanden
Mike Reumer

Wedstrijdleiding Vermeulen Open Bentlanden 50+
Jaap van der Heijden en Peter Herrewijn

Sponsoren Vermeulen Open Bentlanden

  Bakkersport Zoetermeer

Het is nog niet zover maar de voorbereidingen voor het Vermeulen Open Bentlanden toernooi zijn in volle gang.
In de wijde omgeving geniet dit toernooi bekendheid vanwege de gezellige sfeer op ons park en dat willen we ook dit jaar weer voor elkaar krijgen.
Het evenement bestaat uit 2 toernooien, in de weekenden en avond het Open toernooi en maandag tot en met vrijdag overdag het toernooi voor 50+. 

Natuurlijk kan de Clubhuis commissie en TC dat niet alleen, vandaar deze oproep voor vrijwilligers die ons een handje willen helpen. 

Je kan denken aan helpen op één of meerdere avonden of overdag:

 • Clubhuis:
  • Bar of keukendiensten
  • Serveren van de maaltijden
  • Opruimen
 • TC:
  • Helpen als wedstrijdleiding (gastheer)om de deelnemers te ontvangen, op de baan te zetten en uitslag te verwerken.
  • Foto's maken
  • Social Media en website bijwerken met actualiteit van het toernooi

Als je wat tijd hieraan wilt besteden of vragen hebt laat het ons dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laat ons weten welke tijden je beschikbaar bent en wat jou leuk lijkt om mee te helpen. Ook leuke ideeën zijn van harte welkom.

We willen er weer een gezellig toernooi van maken voor alle deelnemers en toeschouwers met een resultaat waar we als leden trots op mogen zijn.

Alvast bedankt voor de ondersteuning.

De Clubhuis commissie en Technische commissie

De 36ste editie van het Vermeulen Open Bentlanden Tennis toernooi, van 11 augustus tot en met 19 augustus, is weer voorbij.

Veel deelnemers vanuit de gehele regio hebben meegedaan en BTC bedankt ze allemaal voor hun sportieve deelname. Het was een mooi toernooi met veel wedstrijden.
In de weekenden waren er lekkere maaltijden, gemaakt door de vrijwilligers van BTC en door de weeks konden lekkere gerechten worden besteld van Dorpshuis de Tas.
Op vrijdag 17 augustus liep troubadour Anouk Balins over het terras en speelde op haar gitaar verzoek nummers van de toeschouwers. Op zaterdag 18 augustus draaide DJ Frans alle bekende hits van de afgelopen decennia.

De winnaars zijn: Dave Peeters (HE5), Jurgen Houweling/Jeroen Weimar (HD5), Pien Laurens/Guus Lagrand (GD5), Maaike den Blaauwen (DE6), Jorrit Smit (HE6), Daniëlle Bossers/Rianne Meeuwisse (DD6), Pascal Blom/René Blom (HD6), Yvonne Heesen/René Blom (GD6), Marjolein van Bergen/Daniëlle Bossers (DD6 35+), Joyce Engel (DE7), Fabian Laagwater (HE7), Joyce Engel/Melissa van der Meer (DD7), Marjon Dal/Arjan van Deursen (GD7), Peter Hijdra (HE735+), Henny Heijkoop/Nicole Ottens (DD7 35+), Jan Gijsman/Arie Vrolijk  (HD7 35+), Ank Chauron/Hen de Heer (GD7 35+), Maaike Rotteveel (DE8), Michael van der Aar (HE8), Cathy den Boer/Dion Poot (DD8), Wim-Peter van den Berg/Leo van der Kooij (HD8), Carly Gorter/Reinout van Rijkom (GD8), Marcel Tuinder (HE8 35+), Jolanda Heurter/Sylvia Lavèn-Boot (DD8 35+), Michael Westendorp/Ronald Westendorp (HD8 35+), Jose Hoppenbrouwer/Stef Hoppenbrouwer (GD8 35+)

De winnaars van 50+ toernooi zijn: Jolanda Wagenaar/Frans Kreder (GD 6/7 50+), Harry Hack/Frans Kreder (HD 7 50+), Dini Bouwmeester/Ton Overtoom (GD 8 50+ poule A), Els Steens/Jan Steens (GD 8 50+ poule B), Gus Ingram/Martin Ruigrok (HD 8 50+ poule A) en Ronald Nix/Ed Rijnenberg. (HD 8 50+ poule B)

BTC bedankt de sponsor Bakkersport uit Zoetermeer voor de prijzen en hoofdsponsor, en naamgever van toernooi, Vermeulen Groep uit Benthuizen voor de mooie oranje handdoeken, de ballen, aankleding van wedstrijdleiding en voor het mogelijk maken van het toernooi. Onze sponsor hovenier Van Wijk uit Zoetermeer heeft het park weer mooi aangekleed.

Onze grootste dank gaat uit naar alle vrijwilligers die hebben geholpen om het toernooi voor te bereiden, in goede banen te leiden en het opruimen na het toernooi.

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

We hopen dat alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers dan ook volgend jaar weer te mogen begroeten zodat we er met ze allen een zeer mooie 37ste editie van kunnen maken.

Tot volgend jaar

Wedstrijdleiding Vermeulen Open Bentlanden - Mike Reumer
Wedstrijdleiding Vermeulen Open Bentlanden 50+ - Peter Herrewijn/Jaap van der Heijden

Sponsoren Vermeulen Open Bentlanden

Bakkersport Zoetermeer

In de week van 12 augustus tot 20 augustus zijn veel leuke, sportieve, spannende en gezellige wedstrijden gespeeld en is op zondag 20 augustus met het spelen van de finales, de 35ste editie van het Open Bentlanden tennis toernooi weer ten einde gekomen.
In het finale weekend werd op vrijdag 18 augustus de live muziek verzorgd door ”Als je met ze 3 band” en op zaterdag  19 augustus zong “François Pieters” voor het volle terras.

Veel deelnemers uit de omgeving uit Hazerswoude, Koudekerk, Zoetermeer, Boskoop, Waddinxveen, Zevenhuizen en Benthuizen hebben meegedaan en daarmee was het toernooi vol behalve voor de veteranen 50+ die overdag speelden.

De winnaars zijn: Sander Geerlings (HE5), Jan de Knegt/Menno Verschoor (HD5), Laura Huwaë (DE6), Evelien Garsthagen/Lilian Refwutu (DD6), Michiel van Erp (HE6 35+), Righard den Blaauwen/Edwin Schuchmann (HD6), John Bijster/Reggy Lobry (HD635+), Mei Lie Lim/Petra van Winden (DD6 35+), René Blom/Yvon Heesen (GD6), Cindy Lourens (DE7), Stefan Sallevelt (HE7), Robin Uyterlinde (HE7 35+), Teddo Bakker/Max Vesseur (HD7), Jacco Bennis/Danny Mol (HD7 35+), Desiree Goossens/Jeanette Vrolijk (DD7), Michael Walther/Marjolein Smidt (GD7) , John Beijersbergen/Saskia van der Kraan (GD7 35+), Jolanda Groenewegen (DE8), Mathijs de Jong (HE8), Dennis Loorbach (HE 35+), Leonie Dal/Marion Dal (DD8), Linda Jansen/Barbara Prinse (DD8 35+), Mike Reumer/Fedor Volborth (HD8), Julius Diks/Daniëlla Roels-Fowler (GD8)

De winnaars van 50+ toernooi zijn: Rien Peetoom/Yolanda de Wagenaar (GD6), Jan Janssen/Theo van der Meer (HD7),  Aad Bakker/Marianne Janssen-Lacroix (GD7), Hans van de Giessen/Loek Groenewegen (HD8)

Meer foto's zijn te vinden in de fotoalbums.

Benthuizen Tennis club wil alle spelers vanuit de hele regio bedanken voor hun deelname. Ook willen we de sponsoren Bakkersport Zoetermeer en aannemingsbedrijf van der Meer uit Benthuizen bedanken voor het mogelijk maken van het toernooi, Sponsor Van Wijk uit Zoetermeer heeft het park weer mooi aangekleed en Fysio Benthuizen gaf een stress tennisballetje kado aan de deelnemers en hielp de geblesseerde deelnemers.

Onze grootste dank gaat uit naar alle vrijwilligers die hebben geholpen om het toernooi voor te bereiden, in goede banen te leiden en het opruimen na het toernooi. Helaas stoppen toernooileider Wietse Uitenbroek, Wouter van der Garde en Jetta Woudenberg met het organiseren van het Open Bentlanden toernooi en willen wij hun enorm bedanken.

De vereniging is op zoek naar nieuwe organisatoren. Leden kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hopen dat alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers dan ook volgend jaar weer te mogen begroeten zodat we er met ze allen een zeer mooie 36ste editie van kunnen maken.

Tot volgend jaar

Groet,
OTC Open Bentlanden

Sponsoren OTC Open Bentlanden

  Bakkersport ZoetermeerAannemingsbedrijf van der Meer B.V.

Zaterdag 19 augustus heeft Aniek van Koot een clinic rolstoeltennis gegeven tijdens het Open Bentlanden tennistoernooi.
Aannemingsbedrijf van der Meer uit Benthuizen maakte de clinic mogelijk.

Ze vertelde over haar handicap en haar bionische been waarmee ze kan lopen en fietsen.
Voor het uitoefenen van rolstoeltennis heeft ze veel sponsors nodig en daarvoor is de stichting “Rolstoeltennis Aniek van Koot”  opgericht.
Daarna legde ze uit hoe sport rolstoelen werken en dat bij het tennissen het racket niet op schoot gelegd kan worden. Een aantal leden van BTC uit Benthuizen en Zoetermeer mochten dit zelf ervaren door oefeningen in de rolstoelen te doen die Aniek dagelijks uitvoert.
Aniek in haar eigen rolstoel en met de hulp van tennisleraar Allard Schaap, speelden ballen aan de leden in de rolstoelen. Aniek liet zien dat ze de ballen haarscherp kan aanspelen. De voorzitter van BTC, Aad Arens, heeft ondervonden hoe moeilijk het is om met de rolstoel te rijden en een bal terug te slaan.
Aniek heeft verteld dat ze zichzelf heel erg onder druk zette toen ze de nummer 1 van de wereld werd nadat Esther Vergeer stopte. Ze verloor prompt de eerstvolgende wedstrijd. Gelukkig hervond ze het plezier in het tennissen en is zij Paralympics dubbelkampioen van 2016 geworden en heeft diverse toernooi gewonnen zoals Australian Open dit jaar.
Na de clinic konden haar fans op de foto en haar vragen stellen. De foto's kunnen in het fotoalbum worden bekeken.

Iedereen kan haar steunen door veel naar wedstrijden te gaan kijken van het rolstoeltennis of het boek Paniek van journalist Robin Wubben te kopen. Ze gaat komende weken naar Amerika voor US Open (29 augustus – 3 september 3) en BTC wenst haar heel veel succes en plezier.

Organisatie Open Bentlanden

 

Sponsor Rolstoelclinic

Aannemingsbedrijf van der Meer B.V.

Beste leden,

In de week van 33 van zaterdag 12 augustus tot zondag 20 augustus 2017 organiseert Benthuizer TennisClub wederom het jaarlijkse Open Bentlanden toernooi.
Van maandag tot en met vrijdag spelen overdag de veteranen 50+ in poules. In de weekenden en avonden worden de overige onderdelen gespeeld. Kijk voor het programma van de wedstrijden op toernooi.nl
Het Open Bentlanden is, in de regio onder de tennisliefhebbers, altijd erg populair vanwege het sportieve en gezellige karakter. Naast tennis zijn er hapjes, drankjes en kan er heerlijk gedineerd worden:

 • 1e zaterdag 12 augustus: Roti of kip/tonijnsalade
 • 1e zondag 13 augustus: Amerikaanse hamburger sla en frites of kip/tonijnsalade
 • Door de weeks kookt De Tas Dorpshuis & Eetcafé.
 • 2de zaterdag 19 augustus: Indisch

Natuurlijk is er ook live-muziek. Op de laatste vrijdagmiddag/avond 18 augustus speelt AlsJeMetZeDrieenBand en op de laatste zaterdagavond 19 augustus treedt François Pieters op.

Op zaterdagmiddag 19 augustus om 15:00 geeft Aniek van Koot een clinic rolstoel tennissen. Zij is Paralympics dubbelkampioen 2016 en heeft diverse toernooi gewonnen zoals Australian Open dit jaar. Afgelopen weekend, 30 juli, heeft ze de finale Belgian Open Wheelchair Tennis gespeeld. 


Er zijn een aantal rolstoelen aanwezig om zelf te ervaren hoe rolstoeltenis verloopt. Wil je graag meedoen, meld je dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kom allen kijken of meedoen met de clinic!

BTC is verheugd te kunnen melden dat de jaarlijkse sponsor Sport 2000 Bakker uit Zoetermeer het toernooi 2017 sponsort met cadeaubonnen en aannemersbedrijf van der Meer sponsort de rolstoeltennis clinic. 

Wij hopen jullie allemaal in week 33 te mogen begroeten als speler of als toeschouwer.   

Groet,
OTC Open Bentlanden

Sponsoren OTC Open Bentlanden

  Bakkersport ZoetermeerAannemingsbedrijf van der Meer B.V.